Orifice and Free jet flow Apparatus Simulator
پنجمین دورۀ مسابقات ملی دانشجویی مکانیک سیالات، بعد از تاخیر ۳ ساله به دلیل شرایط کرونایی کشوردرنهایت با پیگیری های فراوان اعضای هیات علمی دانشگاه شیراز و دکتر محمدرضا چمنی در تاریخ ۳ خرداد ۱۴۰۲ به میزبانی بخش مهندسی راه، ساختمان و محیط زیست دانشگاه شیراز برگزار شد. سردبیر این دوره از مسابقات دکتر سیدمحراب امیری، هیات علمی دانشکده مهندسی راه، ساختمان و محیط زیست اشاره کردند: در این دوره مسابقات دانشجویان از ۱۵ دانشگاه کشور در قالب ۵۰ تیم با یکدیگر به رقابت پرداختند. این دوره از مسابقات با هدف تقویت نقش دانشجویان در شبکۀ نوآوری و فناوری کشور و تبدیل مفاهیم پایه، به ایدههای کاربردی و تولیدات فناورانه برگزار شد. محورهای اصلی مسابقه شامل آزمایشگاه مجازی، ساخت هاورکرافت، ساخت وسیله آزمایشگاهی، ایده شو و ساخت نماهنگ بود.
تیم المپیاکو(یونیک) شامل سیدمحمدحسین عمرانی و مهدی قنبری عدیوی به ترتیب از دانشگاه های علم و صنعت و صنعتی شریف با حمایت و مشاوره دکتر علی محبی استاد گرانقدر دانشگاه شهیدباهنر کرمان شرکت کردند. تیم نام برده موفق شد در دو محور نماهنگ (کاربرد اصل پاسکال در سیستم ترمز خودرو) و آزمایشگاه مجازی (شبیه ساز آزمایش اوریفیس و جت آزاد) مقام نخست را کسب کنند.
امید است که در دوره های بعدی مسابقات ملی دانشجویی مکانیک سیالات با حمایت و تشویق اعضای هیات علمی دانشگاه های سراسر کشور به صورت بینالمللی و جهانی برگزار گردد. علاوه براین، می توان با اضافه شدن محورهای جدید حضور پرشورتری از دانشجویان را از سراسر جهان شاهد بود.
در ادامه مطلب، توضیحاتی مختصر، در مورد برنامه تهیه شده برای پنجمین دوره مسابقات مکانیک سیالات قرار گرفته است.
برنامه شبیهساز آزمایشگاهی اوریفیس و جت آزاد که توسط دستورالعمل پنجمین دوره مسابقات ملی دانشجویی مکانیک سیالات ایران طراحی و پیاده سازی شده است. این برنامه ابزار مفیدی است که به دانشجویان این امکان را میدهد تأثیر متغیرها را بررسی کنند و از طریق تحلیل دادهها به شناخت بهتری از فرآیند و بهبودهای لازم برسند. این برنامه میتواند به صرفهجویی در هزینهها، زمان و منابع کمک کند. برنامه شبیه ساز اوریفیس و جت آزاد (خروج جریان از یک مخزن روباز منتهی به یک روزنه) یک برنامه آنلاین تحت وب میباشد. این برنامه توسط کتابخانه ری اکت زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت کدنویسی شده است. ورودیهای برنامه شامل ابعاد و نوع مخزن، قطر و ارتفاع سرریز، طول مشخصه روزنه و … میباشد. دو خروجی اصلی برنامه شامل موقعیت قرارگیری سطح آب درون مخزن و موقعیت جت خروجی از روزنه در زمانهای مشخص است. بررسی دادههای خروجی هم به صورت دستی و هم به صورت انیمیشنی قابل نمایش است. همچنین در بخش رسم نمودار، نمودارهای تراز سطح آب نسب به زمان برای روزنه و مخزنهای متفاوت مشخص شده است.
جهت مشاهده برنامه تحت وب شبیه ساز آزمایش اوریفیس و جت آزاد کافی است روی لینک زیر کلیک نمایید: